Word Feud fuskarnas paradis

Den omtalade Alfapet-appen Word Feud känns helt meningslös.
Jag kan aldrig veta om den jag spelar mot fuskar.

www.scropple.com till exempel kan en spelare lägga in sina brickor lagda ord för att sedan få upp mest poänggivande kombinationen i nästa drag. Om båda spelarna använder detta verktyg är Word Feud plötsligt bara ett turspel jämförbart med att dra i en enarmad bandit. Med den skillnaden att man aldrig kan vinna något.

Samma sak gäller för övrigt poker på nätet. Det finns webbplatser som hela tiden ger det mest matematiskt gynnsamma valet för ett visst pokerbord. Spelet blir såklart urtråkigt, men där går det i alla fall att vinna pengar från ”loosers”.

Jag har aldrig provat poker på nätet, men har spelat lite Word Feud. Först enligt metoden att själv klura ut bra drag med mina bokstavsbrickor. En del matcher blev jämna, men i andra mötte jag spelare som fick 30-40 poäng i varje drag och snabbt hade en överlägsen ledning.

Sen testspelade jag genom att fuska och använda onlineordlistor och verktyg som ovan. Snabbt fick jag också massor av poäng per drag och vann överlägset matcher mot motståndare på den mera normala nivån och höll jämna steg med dem som hela tiden fick höga poäng för sina drag. Några spelare fattade nog galoppen och gav upp efter bara tre drag.

Hela idén med spelet försvinner förstås när man fuskar, men det gör den också om jag inte fuskar, eftersom jag inte vet om min motspelare fuskar, fuskar försiktigt, eller bara är en jäkligt bra ordvändare.

Det får bli Alfapet på riktigt istället. Öga mot öga, bricka mot bricka.

©Tomas Carlsson

7 kommentarer

  1. Går det en dag utan att man läser om Juholt eller Wordfeud? Jag har hittat en annan tjänst där man kan fuska eller lära sig nya ord: wordscorer.com

  2. Asså ja kör Wordfraud ibland mot VISSA personer, såå bästa fuskappen!! Men kör utan fusk mot närmaste polarna – lär mig skitmånga nya ord så! Så sluta förfasa er innan ni provat själva….

  3. Det är väl helt ok att använda sig av ”fusk” när man kör fast. Jag har ett fusk (Wordfraud) som har använder ibland när det blir tufft. Har lärt mig en del nya ord på det : )
    Någon som vill mötas?

  4. Men jösses vad patetiskt att fuska i sånt här, hade inte ens tänkt tanken. Vill du spela garanterat fuskfritt så är mitt användarnamn LottaAhlgren (frontar till och med med fullständigt namn :-))

  5. Men – det finns ju Betapet! Minimalt med fuskrisk eftersom man kan spela snabbt. Och SAOL som ordlista.
    Finns på nätet och som en /än så länge lite buggig/ androidapp

  6. Fy vad trist, själv snittar jag ca 440 poäng på standardbrädet (man får ju högre när motståndet är kasst) garanterat utan fusk. Hmm folk tror att jag fuskar….Har du lust att spela ärligt någongång så är användarnamnet Magriel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.