Rätt adress med en sökmotor, Inte!

Folk har slutat skriva in webbadressen i webbläsarens adressrad. Istället skriver de namnet dit de vill i Google därför att översta länken i sökresultatlistan nästan alltid är rätt webbadress. I vart fall enligt det här artikeln:
Google is the new http://
Det är ett omständligt sätt att göra det på. Men naturligtvis praktiskt om man inte vet vilken toppdomän eller subdomän som gäller för den aktuella webbplatsen.
Men också farligt. Om fel personer börjar utnyttja detta är det lätt att skicka iväg alla som vill till exempelvis regeringens webbplats till en farlig och infekterande webbplats istället. Tricket är Google Bombing. Genom att manipulera Googles, eller andras sökmotorers, rankingsystem går det att få översta träffen att istället gå till en annan webbplats än den avsedda, exempelvis regeringen.sg, och där lägga farlig kod.
Det bästa är alltså att hålla reda på sina webbadresser, och när man användet Google, se upp med vart länkarna pekar. Det syns alltid längst ned till vänster i webbläsaren, när markören vilar över en länk.
© Tomas Carlsson 2007-01-30

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.