_DSC9766

Få Mera Fakta Nu

Tankar från frilansjournalist Tomas Carlsson.
Tankarna kan beröra alla fyra verksamhetsgrenarna Journalistik, Utbildning, Foto eller Formgivning.
Teknik är min tydligaste inriktning, men jag fokuserar även på musik, människor, mat, konsument, samhälle, myndighet, osv.
Via kategorierna, sök eller etiketterna hittar du de inlägg som intresserar just dig.

Sponsor

Se mina foton

ArtPix

Kategorier

Rätt adress med en sökmotor, Inte!

Folk har slutat skriva in webbadressen i webbläsarens adressrad. Istället skriver de namnet dit de vill i Google därför att översta länken i sökresultatlistan nästan alltid är rätt webbadress. I vart fall enligt det här artikeln:
Google is the new http://
Det är ett omständligt sätt att göra det på. Men naturligtvis praktiskt om man inte vet vilken toppdomän eller subdomän som gäller för den aktuella webbplatsen.
Men också farligt. Om fel personer börjar utnyttja detta är det lätt att skicka iväg alla som vill till exempelvis regeringens webbplats till en farlig och infekterande webbplats istället. Tricket är Google Bombing. Genom att manipulera Googles, eller andras sökmotorers, rankingsystem går det att få översta träffen att istället gå till en annan webbplats än den avsedda, exempelvis regeringen.sg, och där lägga farlig kod.
Det bästa är alltså att hålla reda på sina webbadresser, och när man användet Google, se upp med vart länkarna pekar. Det syns alltid längst ned till vänster i webbläsaren, när markören vilar över en länk.
© Tomas Carlsson 2007-01-30

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.