Prylar som plug-ins för batteriet

Jag har länge skojat om att mobiltelefonen eller mp3-spelaren borde ha en liten rakapparat i botten. Självklart vill ingen ha en massa skäggstubb fastkletat i sin mobil. Det är mest för att det finns så mycket grejer i en mobil idag, som jag skojat om detta.
Nu har jag just testat en kamera med inbyggd projektor. Du kan läsa om det hos Ny Teknik i artikeln om
Kameran som visar uppåt väggarna.
Det är en lysande idé att kunna visa bilder på väggen direkt ifrån kameran, även om batteriet inte räcker till någon större ljusstyrka, så funkar det bra om man drar för persiennerna i rummet.
I sammanhanget kom jag att tänka på verktygslådorna för laddbara maskiner. Sådana lådor där man till samma batteri (ackumulator) kan koppla på borrmaskin, såg, slip, fräs, osv.
Då saknar jag en standard för små laddbara prylar där man till samma batteri kan koppla på:
* Mobil/mp3/kamera
* Superkamera/video
* Ficklampa
* Rakapparat
* Cd-spelare m inbyggd högtalare
* Younameit
Det är ju egentligen miljövansinne att varenda en apparat kräver sin egen ackumulator och sin egen laddare, osv. Nu börjar det iofs bli en standard med miniusb som laddkabel till mobiler och det är på tiden, men det går att gå ett steg längre. Satsa all utveckling på ett enda batteripack, ett med superegenskaper.
Då kan man ha ett par sådana batterier i fickan och en enda laddare, istället för som nu, behöva fyllan sin portfölj med massor av kablar och extrabatterier till de olika apparater man tar med sig på resan.

(Jag kallar konsekvent ackumulatorer för batterier i texten ovan för att många inte vet skillnaden)
© Tomas Carlsson 2009-10-09

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.