Flip för bra klipp

Bilden kan vara nästan hur dålig som helst, huvudsaken är att ljudet är bra. Det menade den legendariske regissören Alfred Hitchcock. Och den som studerar de allra mest skickliga regissörernas verk lägger också märke till att ibland ger bilden nästan ingen information alls. Istället är det ljuden som berättar.
Det var därför den ultralilla videokamerna Flip Mino HD var en positiv överraskning när jag testade den. De flesta har lagt märke till att när man filmar med sin mobil eller vanliga digitalkamera så blir ljudet kasst. Särskilt i miljöer som är akustiskt stökiga. Flippen hanterar ljudet förvånansvärt bra. Det är inte perfekt, men det är acceptabelt för en kamera som är så pass liten.
Dessutom blir bilden okay även under lite ljussvagare förhållanden.
Den tredje bra saken med kameran är att alla program finns lagrade i den så att man kan börja jobba med sina klipp i vilken dator som helst som råkar komma i ens väg.
I övrigt saknas de allra flesta finesser en vanlig videokamera har. Därför är kameran speciellt lämpad för den som enkelt vill kunna dokumentera i rörlig bild, utan att vilja sätta sig in i avancerad kamerateknik. Dessutom finns det chans att kameran finns med “när det händer”, till skillnad från en traditionell videokamera som vanligtvis ligger i väskan på hotellrummet, eller samlar damm på en hylla hemma.

Jag har testat och skrivit om kameran för Ny Teknik i artikeln Busenkelt för alla att göra ett klipp.

© Tomas Carlsson 2009-08-21

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.