Googles musmatta inte kompatibel med Mac

Google har genom åren haft lite problem med att få sina tjänster att fungera tillsammans med Macdatorer. Nu har även Google en del hårdvara till försäljning. Traditionen håller i sig. Googles musmatta och Apples macmus Mighty Mouse går inte ihop.
Jag har kört min Imac ett tag på enfärgat vitt under lag. Det gillar Mighty. Vitt och grått är ju också typiska macfärger. Men häromdagen flyttade jag datorn och då kom den nära en musmatta från Google som jag hade liggande sedan jag köpt in den för skoj skull. Musen gillade inte alls Googlebollarna på bilden. Hopp-hopp-hopp, gjorde muspekaren. Ett tag trodde jag att det hamnat en trojan i macen, för musen tycktes styra runt lite som den själv ville, dvs som om någon annan styrde den.
När jag till slut kom på att prova utan musmatta funkade musen som vanligt igen. Vad är det egentligen Google har emot Mac, undrar jag.

©Tomas Carlsson 2006-05-18

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.