_DSC9766

Få Mera Fakta Nu

Tankar från frilansjournalist Tomas Carlsson.
Tankarna kan beröra alla fyra verksamhetsgrenarna Journalistik, Utbildning, Foto eller Formgivning.
Teknik är min tydligaste inriktning, men jag fokuserar även på musik, människor, mat, konsument, samhälle, myndighet, osv.
Via kategorierna, sök eller etiketterna hittar du de inlägg som intresserar just dig.

Sponsor

Se mina foton

ArtPix

Kategorier

Dator i vila kommer efter

Det kan ta flera timmar att komma igång och jobba med en dator som inte varit startad på ett tag. Åtminstone om den har Windows installerat.
I mitt labb har jag olika datorer för olika ändamål. Startade idag en dator som inte varit igång sedan i augusti 2009, dvs för sex månader sedan. Det poppar upp rutor överallt om nödvändiga uppdateringar. Det gäller operativsystem, såväl som enskilda program. För att inte tala om antivirusskydd, spionprogramskydd, osv.
För att känna sig helt säker, måste allt tas om hand, innan man kan börja jobba. Tänk, bara för Windows låg det 55 nya uppdateringar och väntade. Jättebra att uppdateringar kan göras på detta sätt, men evighetsväntan gör att man hellre jobbar på en annan dator än startar den som varit i vila några månader.
Och tänk vad alla uppdateringar stup i kvarten sinkar företag, myndigheter och organisationer. Tidsspillan för sånt borde räknas in i datorkostnaden…

© Tomas Carlsson 2010-02-24

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.