Intressant hemanvändning av radioetiketter

När jag läser Sporrings blogginlägg om hur han med mobilen och RFID-etiketter håller reda på vad han har i lådor i sitt förråd blir jag mycket inspirerad. Han har en telefon som klarar av tekniken NFC (near field communication) och har köpt ett antal etiketter. Dessa etiketter har sedan kopplats till anteckningar i Evernote, som han också kommer åt från mobilen via Evernotes app.

Men jag blir såklar inte lika glad när jag ser att Apple inte finns med i listan över enheter som har eller snart kommer att vara klara för NFC. Även om det ryktas att kommande Iphones kanske kommer att klara NFC finns det inget officiellt ställningstagande från Apple.

Själv skulle jag kunna tänka mig att plantera lite rfid-etiketter i trädgården och koppla dem till skötselråd för respektive växtsort. Det är något jag får gå och slå upp varje gång, eftersom jag saknar gröna fingrar, men skulle vilja ha.

© Tomas Carlsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.