Dina kvitton digitalt – nu också godkänt

Ett foto på ditt kvitto sparas på webben

Hoppsan, prylen gick sönder. Men var är kvittot du måste ha för att garantin ska gälla? I appen Spara kvittot fotograferar man sina kvitton, skriver in affär och kategori. Sedan finns de lagrade både i telefonen och på en webbplats. Du kan ladda in kvitton från datorn också och sedan se dem i din telefon.

Tyvärr klarar appen inte av textigenkänning. Det betyder att du får mata in alla uppgifter själv. Det är krångligt på en liten mobil, men man kan fotografera sina kvitton och sedan i efterhand skriva in info om den via en vanlig dator. Det bästa hade varit att kunna markera ett område på kvitto och låta appen själv känna av vad det står. Efterhand kunde den lära sig olika kvittotyper från olika affärer.

Det vore naturligtvis ypperligt om kvitton man matar in också gick att knyta till en kontering i ett bokföringsprogram. Det borde också gå att särskilja momsen.

Den som är noga och matar in rätt etiketter, namn på affär, belopp, och så vidare, kan få en fin ekonomisk sammanställning med stapeldiagram för olika utgiftstyper. Men det kräver som sagt en hel del jobb. Bara att klistra upp kvitton för att de ska hamna som verifikation i bokföringen, brukar vara något man drar på så att högarna hopar sig.

Spara kvittot

 

En kommentar

  1. Vi håller faktistk på att bygga ett bokföringssystem med just den funktionen. Just nu är det i stängd beta, men om du skulle vara intresserad så skulle jag kunna fixa så du får tillgång till det. Sköter du din bokföring?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.