_DSC9766

Få Mera Fakta Nu

Tankar från frilansjournalist Tomas Carlsson.
Tankarna kan beröra alla fyra verksamhetsgrenarna Journalistik, Utbildning, Foto eller Formgivning.
Teknik är min tydligaste inriktning, men jag fokuserar även på musik, människor, mat, konsument, samhälle, myndighet, osv.
Via kategorierna, sök eller etiketterna hittar du de inlägg som intresserar just dig.

Sponsor

Se mina foton

ArtPix

Kategorier

Dina tevespröt på taket = bredband

Återanvändning eller multianvändning av prylar man redan har ligger mig varmt om hjärtat. Det vet alla som följer den här bloggen.
När jag fick tips om nyheten att det utvecklas teknik för bredband via den vanliga teveantennen tyckte jag det var en klart intressant utveckling.
Frekvenserna för de gamla analoga tevekanalerna är dessutom särskilt väl lämpade för ändamålet att nå platser långt från den digitala motorvägen.
Det är också intressant att se statistiken för Sverige och att bara cirka 2500 hushåll eller arbetsplatser i Sverige idag inte kan få bredband med de tekniker som redan finns. Det är ett väldigt stort steg i rätt riktning jämfört med för sex, sju år sedan. Om antenntekniken eller motsvarande kommer till Sverige går det att få i det närmaste 100 procents täckning.

Jag har skrivit om den nya antenntekniken i artiklen Bushen får bredband via antennen hos Ny Teknik.

© Tomas Carlsson
Tipstack till Kjell!

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.