Svårt att byta adress idag

Bolagsverket lever i en värld för sig. Budgetera för åtskilla timmars extrajobb om dina firma tänker byta adress.
Jag köpte tjänsten “adressändring” från Svensk Adressändring i våras. De har en tjänst för företag och en för privatpersoner. Köper man den dyrare företagstjänsten så får man privattjänsten på köpet.

I januari, mer än ett halvår efter min adressändringar har inte Bolagsverket noterat mitt företags nya adress. Jag skickade då ett adressändringskort till dem för att göra dem uppmärksamma på saken.

De krävde snart att jag skulle meddela företagets organisationsnummer. Om jag hade glömt bort det, så hade jag kunnat gå in på Bolagsverkets webbplats och slå upp det. Men jag hade inte glömt bort det, för det är samma som mitt personnummer. Så är det nämligen alltid när man har enskild firma.

När bolagsverket väl hade fått numret (som de redan hade), så fick jag ett nytt meddelande där jag ombads kontakta dem. Det gjorde jag. De visste inte vad saken gällde först. Ett bra tag senare fick handläggaren klart för sig att de nu behövde ett fax från mig där jag med min namnteckning styrkte adressändringen.

Jag använder inte den ålderdomliga tekniken fax. Att skanna och maila föreföll först inte vara något intressant allternativ, men efter lite övertalning så kunde handläggaren tänka sig ett mail med en bilaga på min skannade namnteckning.

Nu, långt senare, har jag fått företagets adressändring bekräftade i form av ett nytt registreringsbevis för firman.
Där står den nya adressen snyggt och prydligt noterad.
Som ägare till den enskilda firman står mitt namn.

Och.

Håll i er!

En adress som är över tio år gammal. Jag har flyttat två gånger sedan dess.
Folkbokföring – vad är det?

©Tomas Carlsson 2005-02-12

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.