Svårare bli lurad nu

Har du blivit uppringd av någon som vill sälja domännamn eller en sajt till dig?
Nu blir det åtminstone lite lättare att förbereda sig på den typ av försök till lurendrejeri.
IIS har gett ut skriften “Oseriösa metoder vid telefonförsäljning av domännamn”.

Jag har fått den typen av samtal titt som tätt och man känner igen dom ganska snart. De beskriver ett hot – ditt namn kan kidnappas – och sedan erbjuder de en lösning. Lösningen är alltid mycket dyrare än vad det kostar att anlita ett seriöst företag. Eller så erbjuder de att göra en webbplats till mig. Den sajten får jag gratis för att de ska få använda den som exempel när de marknadsför sig i “mitt område”. Men sen kostar det hutlöst i webbhotellhyra och man kan knappt bli av med dem heller.
De som ringer mig i dessa ärenden lägger alltid på luren när jag svarar på deras fråga: “vad sysslar ditt företag med” och jag svarar: “jag skriver om den typen av företag som du representerar”.

© Tomas Carlsson 2008-08-26

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.