Ser ut som bug men är en feature i Gmail

Hoppsan!

Ibland upptäcker man saker av en ren slump. I det här fallet började Google Mail bete sig konstigt när jag tryckte på Svara-knappen. Tidigare har brevet jag svarat på följt med som citat och markören ställt sig högst upp där jag kan skriva in mitt svar.

Plötsligt följde bara en liten del av ursprungsbrevet med. I vart fall i hälften av fallen. Det kändes som en bug i programmet. I själva verket är det en helt ny funktion. Det är nämligen så att om man markerar en bit text i ett brev, så följer bara den biten med när man svarar.

Det är praktiskt om det är ett långt brev, och det bara är en liten del man vill svara på eller kommentera. För min del innebär det att jag måste ändra mina vanor. När jag tänker brukar jag nämligen sitta och markera och avmarkera textrader, ungefär som när man telefonklottrar. Det är slut med det nu, med andra ord. Eller åtminstone måste jag klicka någonstans i brevet för att avmarkera allt innan jag trycker på Svara-knappen.

©Tomas Carlsson 2012-12-13

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.