Så in i Apple – nytt skällsord

Visst vill man svära när utrustningen inte är kompatibel med nya versioner.
Nu tycker jag Apple målat in sig i ett hörn. Historien handlar om en Iphone 3GS, en Imac G5 och en MiniMac anno 2010.
Ska som vanligt synka min Iphone med min Imac G5 och upptäcker då att den vill lägga in Iphone OS 4.1. Låter vettigt. Men det går inte. Den bara inte gör uppgraderingen.
Uppgraderar då min Iphone med nya Mac Mini. Det går bra, förutom att det sedan inte går att ringa med telefonen. Ingen service, står det helt enkelt istället för min telefonoperatör.
Ringer du supporten som vill få mig att göra en massa konstiga saker. Vi kommer till slut överens om följande: Först installera om 4.1. Om det inte funkar ska jag återställa telefonen till fabriksinställningarna och därifrån installera om. Visserligen raderas allt, men jag har ju backup på allt på min G5:a. Inget av detta hjälper och supporten tycker att jag ska skicka in telefonen för “den är nog trasig“.
Upptäcker då själv att jag sätta telefonen i flygplansläge och sedan tillbaka i aktivt läge, då plötsligt fungerar telefondelen.
Ska då bara lägga tillbaka alla program, musik, kontakter, osv. Men se det går inte, för då krävs Itunes 9.2 på G5:an. Försöker installera denna, men se det går inte för då krävs MacOS 10.5, som jag inte har.
Supporten säger då att jag får lägga in allt manuellt igen via min Mac mini – ett evighetsjobb helt enkelt. Undrar om det inte finns något sätt att flytta över apparna från G5:an till Mac mini. Men då hänvisar min Iphoneoperatör/support till Apple för de har inte med detta att göra.
Ringer Apple som blir arga på Telenor och ska skriva rapport för att de inte svarat på mina frågor.
Apple känner inte heller till något sätt att flytta över apparna.
Kommer själv på att jag kan flytta dem i Finder mellan datorerna och sedan dra varje app och släppa på Itunes. Så jag får till slut in allt utom musiken, som jag tycker är för stort för att flyttas och jag vill i fortsättningen också sköta synkningen av just musik med G5:an (det är 60 GB).
Får då rådet att köpa Mac Os 10.5. Det kostar bara ett par hundralappar, så jag går med på det. Slutet på sagan kommer när jag väl fått leverans av skivan.

Den här sortens cirkel-inkompabilitet kan göra vem som helst galen, så i fortsättningen när jag svär så säger jag “så ända in i Apple”.

© Tomas Carlsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.