RIP Google Notebook

I morse låg alla mina anteckningar från Google Notebook istället i Google Docs. Notebook har varit stängt för nya användare i något år nu, men väldigt användbart för oss som hunnit skaffa det.

Fördelarna har varit att man kunnat ha många anteckningsböcker/mappar och i dem lägga anteckningar som var och en kunnat fällas ihop till en rad eller expanderas för läsning/redigering.

Evernote är bra på många sätt och jag har använt det parallellt, särskilt eftersom det finns integration med smarta telefoner, kamera, ocr, osv. Men jag gillade enkelheten i Notebook. Och att det alltid kom en länk som visade varifrån man klippt information på webben.

Nu slår Google igen anteckningsbokbutiken och anser att Google Docs ska ersätta denna helt. Dags att fundera över en strategi för att skilja anteckningar från dokument där. Det enda som stör mig är att alla dokument syns i Home även sedan man lagt dem i en undermapp. Det känns ologiskt, särskilt som det finns en särskild mapp som heter All items.

Istället borde dokument som man lägger i en mapp flyttas dit och i Home finns bara det mest aktuella man jobbar med, ungefär som i Inbox i epostprogrammet. Vill jag se alla grejer får jag välja All Items.

© Tomas Carlsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.