Mest gamla filmer på Netflix

Med stor spänning anslöt jag mig till Netflix när det lanserades i Sverige förra veckan. Har läst om många early adopters som anslutit sig på komplicerade vägar till Netflix när det bara var åtkomligt på andra sidan Atlanten. De har lovordat tjänsten, smidigheten, mm. Men jag har inte fått intrycket av att utbudet har varit dåligt.

Direkt när jag tittade in på Netflix i förra veckan upplevde jag utbudet som väldigt begränsat och gammalt. Mycket är sådant jag såg på annat sätt för flera år sedan. Nästan inget jag blev sugen att titta på direkt. Det var kanske någon teveserie jag missat helt som jag kan tänka mig att ”titta ikapp” på.

Nu har Marcus Hansson på kritiker.se gått igenom varenda film som visats i Sverige de senaste två åren och prickat för vilka som finns hos Netflix eller Viaplay (en liknande streamingtjänst). Resultatet ger en bild av hur lite det egentligen finns av ny film att välja bland.

Läs mera på Så bra utbud har Netflix och Viaplay, svart på vitt.

Då kan jag inte låta bli att jämföra med Spotify. Där kommer helt ny album upp samma dag som de släpps i handeln, med de flesta av de artister jag följer. Det är också därför jag betalar varje månad för Spotify.

Tveksamheten är dock stor att betala för Netflix. Jag vill inte sitta och se filmer som var fikarumsdiskussioner för fem år sedan. Det är trots allt jag som står för all utrustning och lokal för filmvisningen, så något så när aktuella filmer vill jag kunna se via tjänsten.

Istället kan jag rekommendera den svenska tjänsten Magine.se. Där kan man se teve i efterhand och välja direkt ur en behändig tablå. Det är visserligen ännu en betatjänst, men idén är förträfflig med någon annan som spelar in hela teveutbudet åt en. I efterhand kan jag själv välja och vraka bland sådant jag borde spelat in men glömt.

Kan väl tillägga att jag inte sett teveprogram just när de sänts på flera år (förutom större direktsända idrottsevenemang).

Alla fyra tjänster jag nämnt här finns som appar också. Det är ett stort plus. Man står ut med sämre utbud när man på resande fot har lite tid att slå ihjäl.

© Tomas Carlsson 2012-10-23

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.