Kaj Kindvall-dödare

Uh-oh, Kaj Kindvall, nu får du se upp. Senaste skapelsen från svenska Pop-catcher, The Ripper, letar upp låtarna och silar snacket. Allt hamnar i ett låtminne. När man sätter dit sin mp3-spelare eller minnespinne så, tjoff, laddas de över så att nästa promenad blir med helt nya låtar.
I slutet på 1960-talet hade jag en dag fått min dröm i uppfyllelse – en liten philips kassettbandspelare i bärbart format. Den var i och för sig stor som 27 mobiltelefoner, men den hade en liten joystick som gjorde det enkelt att spela, snabbspola och spela in. Ljudet var uselt, men tillfredsställelsen stor när jag lyckades pricka in första takterna på en låt utan att Ulf Elfvings slimmade stämma kom med.
Nu är det snart 2010 och då fixar The Ripper det problemet och jag behöver inte sitta som en hök i en hel timme och bevaka inspelningen för att få med favoritlåtarna.

Min test av maskinen har blivit en text i tidningen Ny Teknik och den finns i artikeln Radion fångar dina radiofavoriter.

Men är det lika roligt? Det var nästan en sport på den tiden att ha det bästa blandbandet utan snack. Svensktoppen och Tio-i-topp var den tidens Napster, Kazaa, DC++ eller Torrent. Ulf spelade, vi tankade.

© Tomas Carlsson 2007-10-24

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.