Byt julskinkan mot dammråttor och äpplekaviar

Jag älskar att läsa böcker om matens kemi och vad det egentligen är som händer i maten. Därför har jag i ett par år grunnat på att skriva om den Spanske kocken Ferran Adriá som trollar fram fisksmakande dammråttor och annat mystiskt från helt överraskande val av råvaror. Till slut blev det av och artikeln blev så här:
Kökets superkemister provocerar smaklökarna i webbtidningen Realtid.se.

Låt julskinkan rymma och lek lite med maten.

Har jag tur kanske jag en dag organiserar mig tillräckligt för att skriva matboken som jag samlat material till i flera år. Men det är roligare att åka runt i Europa och prova mat, än att skriva om den och fotografera den. Men en vacker dag blir jag säkert tillräckligt mätt och tillräckligt fattig att jag inte har något val.

Lycka till i köket och God Jul!

Tomas Carlsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.