Apple bildluras med nya Air

Jag satt och tittade på reklamen för nya Macbook Air, Apples bärbara dator som de uppger är tunnast i världen. Intressant tyckte jag, och flera av nyheterna kändes riktigt spännande. Men när jag granskade specifikationerna fick jag klart för mig att den var 19,4 millimeter tjock. Det som gör att den ser smal ut är att kanterna är avfasade, på samma sätt som platta teveapparater idag görs för att de ska se smalare ut.
Det har i många år funnits bärbara pc som är klart tunnare än så. Och som också väger mindre.
Men i Apples reklam finns en bild där man ser datorn från sidan. Den ser väldigt lång och smal ut.
Märkligt lång och smal för att vara såpass tjock ändå. Jag tog helt enkelt fram linjalen och mätte upp måtten datorn har på bilden på min bildskärm. Sedan jämförde jag förhållandena bredd/höjd med de tekniska specifikationerna och fann att bilden var kraftigt manipulerad, utdragen.
Det känns ju onödigt att så kraftigt överdriva något som redan verkar rätt så bra. Att luras så pass mycket med bilden är att gå över gränsen, så jag bestämde mig för att det skulle ut på något sätt. Själv är jag fullt upptagen med andra jobb, så jag tipsade Ny Teknik, där jag annars ofta skriver. Så här blev deras “tillbakamanipulation”.
Artikeln heter Apple bluffar om tunnaste datorn.

© Tomas Carlsson 2007-01-19

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.