Allt nu, allt här! (krönika)

Förr blev jag ofta förvånad när jag upptäckte saker som gick att göra via internet, saker som jag aldrig trodde skulle bli möjliga att utföra annat än på det analoga planet “in real life”. Nu blir jag ibland irriterad när saker inte går att göra via internet.
Det blir mer och mer sällan, för det mesta går ju att göra idag. Men en sak jag vill kunna göra är att skicka en cd till någon med min musik eller mina bilder, bara genom att ladda upp filer och ange postadress.
Sen vill jag också kunna pruta hos butiker på webben. Som det är idag måste man ringa upp för att få ned priset. Varför har de inte en prutknapp på varje webbsida? 😉
Samma känsla infinner sig ju mera trådlösa prylar jag skaffar mig. Nu lider jag av att det inte finns trådlös el. Nyss skickade jag dottern till affären för att handla mjölk. Trådlös mjölk vore nåt.
Och jag har testat att köpa whiskey via Alcoholum.com. Det gick sådär. Leveransen tog 24 dagar från Bremen. Paketet låg i två veckor på Bussgods terminal i Jönköping. “Vi hinner med att sortera paketen eftersom vi får 90 pallar i veckan från Alcoholum och cyberwine”, försvarade de sig.
Med den arbetslöshet som finns idag vore det väl inga problem att ta in lite extrafolk för sortering om det blir mycket jobb, funderar jag.
Nä, fram för trådlös whiskey istället!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.