Subscribe via RSS Feed

Tandvårdsprodukter till lägsta pris

[ 0 ] november 19, 2011 |

Jag ska aldrig mera

köpa en endaste tandborste,

tandpetare, tandtråd, tandkräm eller elektrisk mojäng för tänder på något annat ställe än hos Folktandvården.

Mina elektriska tandborstar sjunger på sista versen efter 15 år. Har tittat runt lite i affärer efter en ny och ser att finesserna är många flera nuförtiden.

Vid ett besök hos folktandvården ser jag att de har en som är flera hundra billigare än i billigaste nätbutik. Och den är ytterligare hundralappar billigare än på exempelvis Mediamarkt och motsvarande fysiska butiker.

Jag får reda på att de inte får ha något vinstintresse vid försäljning av dessa produkter, alltså noll påslag mot inköpspris.

Frågan är såklart hur konkurrensriktigt det är. Jag kan tänka mig fler produkter som myndigheter kan sälja billigt. Men sannolikt är det här ett gränsfall. Jag får kolla upp det. Eller kanske du, skriv en kommentar.

© Tomas Carlsson

Tags: , , ,

Category: Teknik, Samhälle, Övrigt, Myndighet, Företag, Sjukvård/Friskvård

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.