OCR enklare med Igiro-appen

Jag har länge letat efter ett sätta att slippa

knappa in räkningarnas OCR-nummer när jag betalar via bank på internet. Jag gillar inte heller e-faktura, så länge de inte kan skicka ett mail när en ny faktura kommit in.

Då hittade jag ios-appen Igiro, som jag lagt in i min Iphone. Med den kan jag skanna in kontonummer, belopp och ocr-nummer.

Tyvärr funkar det bara på de siffror som står längst ned på en betalningsavi. En faktura utan avi går alltså inte att skanna in.

Det blir också krångel om beloppet inte är ifyllt med maskintext längst ned, som t ex på min Mastercard-räkning, där jag själv får välja hur mycket jag vill betala in. Så fort den skannat kontonumret, tar det stopp. Appen vägrar sedan skanna in ocr-numret så länge inget belopp kommit in.

En annan nackdel är att appen kräver en plug-in som bara finns för Firefox webbläsare. Jag använder för det mesta Google Chrome nu och vill inte gärna starta Firefox i onödan (tar lång tid, segt).

Det går inte heller att skanna in senaste betalningsdag, men utvecklaren uppger att de jobbar på att lösa det.

Appen fungerar som en server som webbläsaren ansluter till via ditt trådlösa nätverk. När den väl skannar, så sker allt blixtsnabbt. De gånger det inte fungerar så saknar man ett felmeddelande.

Med tanke på bristerna i programmet så är 22 kronor relativt dyrt (jämfört med andra mycket mer välfungerande appar för bara sju kronor). Om appen kundes fås att fungera på i stort sett alla räkningar, är den värd mer än 22 kronor, enligt min mening.

©Tomas Carlsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.