_DSC9766

Få Mera Fakta Nu

Tankar från frilansjournalist Tomas Carlsson.
Tankarna kan beröra alla fyra verksamhetsgrenarna Journalistik, Utbildning, Foto eller Formgivning.
Teknik är min tydligaste inriktning, men jag fokuserar även på musik, människor, mat, konsument, samhälle, myndighet, osv.
Via kategorierna, sök eller etiketterna hittar du de inlägg som intresserar just dig.

Sponsor

Se mina foton

ArtPix

Kategorier

Kvällstidningar för fram Idolmobbing

Det är inget nytt och ingen som höjer på ögonbrynen åt att Idol-Andreas mobbas på diskussionsforum, till exempel det på TV4.
Däremot finns det anledning att fundera över vad det är kvällstidningarna sysslar med när de aggregerar uttalanden så att de blir megafoner och förstärkare av mobbningen.
Det är en sak att skriva om att någon mobbas och en annan att föra fram uttalande efter uttalande. Det är inte konstigare än att den som förmedlar ett hot också blir en mekanism i själva hotet, ungefär som är Aftonbladet åkte dit för att ha publicerat hotbilderna mot en kändis och en polis.
Orsaken till att kvällstidningarna gör så är att de tjänar pengar på det och struntar i etik eller moral. De hade vunnit mera respekt genom att bara skriva om mobbingen, men strunta i att citera alla de värsta tillmälena. Respekt är lönsamt på lång sikt.

© Tomas Carlsson 2007-11-26

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.