Google sent ute med mobilkarta

Skulle det vara något nytt, tänkte jag i morse när jag läste om att Google ska ordna så att vissa typer av mobiltelefoner kan använda Google Maps, dvs kartor på webben.
Det är jättepraktiskt att bara slå in adressen och få fram en karta i displayen där det sitter en fet prick och markerar vart man ska. Fast det har jag använt länge i min Ericsson P900. Via GPRS-kommunikation får jag upp Eniros kartor lika lätt som om jag satt vid en stationär dator.
Nu har visserligen Google haft en mobilversion av sina kartor i ett halvår, men det har varit krångligt att använda.
Nu vill de att användarna ska ladda hem ett litet program och med dess hjälp avslöja sin position i terrängen för Google. Och då behöver man inte skriva in någon adress för att få fram en karta på området där man befinner sig.
Fast det är väl två år sedan Telia lanserade tjänsten “nära dig”. Så jag har länge kunnat söka efter något nära där min telefon befinner sig, en pizzeria t ex, och sedan växla till kartläge och få en vägbeskrivning dit.
Jag tror bestämt att det råder nyhetskrig just nu mellan Google, Microsoft och Yahoo. De slänger ut den ena nyheten tunnare än den andra, bara för att dra åt sig fokus från världen.
Känner igen det där från millenieskiftet och it-yran.
©Tomas Carlsson 2005-11-07

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.