_DSC9766

Få Mera Fakta Nu

Tankar från frilansjournalist Tomas Carlsson.
Tankarna kan beröra alla fyra verksamhetsgrenarna Journalistik, Utbildning, Foto eller Formgivning.
Teknik är min tydligaste inriktning, men jag fokuserar även på musik, människor, mat, konsument, samhälle, myndighet, osv.
Via kategorierna, sök eller etiketterna hittar du de inlägg som intresserar just dig.

Sponsor

Se mina foton

ArtPix

Kategorier

Av “mjölk” är bloggen gjord

När jag håller mina kurser i hur man gör sin egen webbplats så brukar jag beskriva en webbplats som “att ha ett husdjur”. Husdjuret måste vårdas, skötas om. Varje dag behöver det föda, sällskap och motion.
Det påminner mig om ett uttryck någon nämnde på en e-postlista i våras i ett annat sammanhang: “mjölkbondens förbannelse”. Att ha en blogg kan vara just detta.
Det är ett gammal uttryck som står för det faktum att mjölkbonden varje morgon är tvungen att ta sig ur sängen tidigt för att mjölka korna. Inget får komma emellan, man får mycket mjölk, men korna accepterar inte att man är sjuk, åker till Mallorca eller att familjen just håller på att utökas.
En blogg som inte uppdateras ofta brukar betraktas som passiv, avsomnad. Om många bloggar blir sådana så räcker inte “mjölken” till för oss alla som är törstiga.
“Mjölk” är ett bra ord för innehållet på en blogg.
PS. Annica Tiger är med på samma epostlista som jag och har också skrivit om “mjölkbondens förbannelse”

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.