Om Tomas

Tomas CarlssonTomas Carlsson - XTC i Mariestad - Journalist - Ubildare - Fotograf - Formgivare

Journalist sedan 1986. Tidigare anläggningsingenjör.

Tänder på människor, mat, musik och maskiner.
Mekano, kemilåda, elektrifierad hemmabyggd dockteater och tändsticksuppfinningar ledde till utbildning och fem år som anläggningsingenjör i Malmö. Det var innan jag förstod att det bästa av allt är att ta reda på saker (research) och att skriva (paketera).
Efter journalistutbildning i Göteborg blev det 12 år som sportchef på Mariestads-Tidningen. Men IT-tekniken var för svåremotståndlig så frilansande som teknikreporter tog överhanden. Jag har också utbildat flera tusen svenska journalister i bättre sätt att använda datorer och internet i jobbet.

Jag ser journalistiken som ett hantverk och då spelar ämnet ingen roll. Momenten är ändå desamma. Därför har jag också skrivit om eller bevakat en rad totalt olika ämnesområden.

Jag gillar att skriva lättbegripligt. Särskilt utmanande är svåra komplicerade förhållande eller saker som ska förklaras så att alla som läser förstår. Det är väldigt tillfredsställande skriva personporträtt och krönikor. Jag tycker att jag utvecklas för varje artikel, och jag vet inte hur många tusen jag har skrivit. Om inte annat så lär jag mig ständigt nya saker, särskilt som jag är mest förtjust i att skriva i framkant av min kompetens.

De utbildningar och föreläsningar jag ger bidrar också till utveckling. I varje grupp uppstår en helt unik dynamik och när deltagarna börjar dela med sig av sina kunskaper blir det kunskapslyft i rasande takt för alla – även läraren.

Undrar du något mer? Hör av dig!

Tomas Carlsson, 070-6717317

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.